Begin met cryptocurrency

In 3 simpele stappen.

Stap 1. Crypto begrijpen

Voordat je start met cryptocurrency is het aan te raden om kennis te maken met de grondbeginselen. Geen zorgen, het is niet moeilijk en ook niet veel. Sterker nog, het is juist super interessant!

Stap 2. Crypto beheren

Als je de basis eenmaal begrijpt, is het van belang dat je een besluit neemt over hoe je jouw crypto wilt beheren. Dit kan namelijk op enkele verschillende manieren, met ieder voor- en nadelen.

Stap 3. Crypto kopen

Nu je weet hoe je jouw cryptocurrency beheert, is het tijd om écht te beginnen met crypto. Hoe? Door het te kopen natuurlijk! Als je vandaag begint met crypto krijg je met Bitbang ook nog eens tien euro gratis tegoed1

Stappenplan liever overslaan?
Geen probleem!

Beginnen met €10 gratis Bitcoin!

Beginnen met Bitcoin is het eenvoudigst via de app Blox. En met Bitbang krijg je tijdelijk 10 euro gratis starttegoed!

Download de app vandaag en vul bij het aanmelden vouchercode BITBANG in. Je tegoed wordt automatisch in de app gestort.

Zo kun jij niet alleen zonder zorgen, maar ook zonder kosten beginnen met Bitcoin. Probeer het zelf, het duurt slechts twee minuten.

Let op: je kunt de Blox vouchercode alleen gebruiken bij het aanmelden. Ben je hem vergeten? Dan kun je geen aanspraak maken op de 10 euro gratis tegoed.

Beginnen met cryptocurrency - Bitbang
Download Blox op je telefoon

Hoe moet je starten met cryptocurrency?

Om verantwoord te starten met cryptocurrencies is het slim om een strategie voor jezelf op te stellen. Zeker voor Bitcoin beginners kleven er namelijk risico’s aan het handelen in crypto zonder voldoende voorkennis of bij gebrek aan een solide koop- en eventueel verkoop-tactiek. Want ook al wordt crypto in de reguliere media met grote regelmaat neergezet als een ‘spelletje’, dat is het zeker niet. Voordat je begint met crypto is het dan ook wenselijk om voor jezelf te bepalen wat je doel is. En om te bepalen welke crypto je moet kopen?

Wat is de beste manier om te beginnen met crypto?

• Crypto vasthouden

Hierbij koop je in één koop voor het totaalbedrag waarmee je wilt starten met cryptocurrencies. Vervolgens laat je de crypto staan. Als de cryptocurrency koers je beoogde doel heeft bereikt, kun je op dezelfde manier weer verkopen.

 • Je hoeft je investering niet meer ‘in de gaten te houden’
 • Geen stress
 • Op korte termijn kun je verlies leiden
 • Geen risicospreiding

• ‘Dollar Cost Averiging’

Bij het DCA-model koop je op vaste momenten in de tijd voor een vast bedrag cryptocurrency. Bijvoorbeeld iedere maandag voor vijf euro, of iedere laatste dag van de maand. Verkopen gaat volgens dezelfde strategie.

 • Weinig stress
 • Je spreidt het risico
 • Je koopt op het gemiddelde in
 • Je moet er periodiek aan denken (maar daar zijn wekkers voor)

• Actief traden

Wanneer je actief handelt neem je op basis van de koers in het verleden een positie in. Zo probeer je continue op het laagste punt te kopen en op het hoogste punt te verkopen, met als doel het meeste crypto over te houden.

 • Kans op hoge winsten
 • Kans op zware verliezen
 • Vergt veel tijd als je het goed wilt doen
 • Voor veel mensen een stressvolle bezigheid

Ga je cryptocurrencies aanschaffen om deze vast te houden of wil je ermee handelen en voortdurend proberen om op korte termijn in te spelen op het cryptocurrency koersverloop? Logischerwijs is het eerste het simpelst en vereist dat de minste voorkennis. Daarnaast is dat ook nog altijd een van de beste strategieën gebleken.

Voordat je start met cryptocurrency

Er zijn verschillende dingen die elke crypto beginner nodig heeft. Een cryptocurrency-uitwisselingsaccount, persoonlijke identificatiedocumenten als u een Know Your Customer (KYC) -platform gebruikt. Wij raden hiervoor BLOX aan.

Wat is er nodig om te starten met crypto?

Om crypto’s te kopen, heb je een digitale portemonnee, persoonlijke identificatiedocumenten, een beveiligde internetverbinding, een cryptocurrency-uitwisseling en een betaalmethode nodig.