Kleine cryptomunten met potentie

Kleine cryptomunten met potentie hebben een lange weg afgelegd sinds hun ontstaan. De cryptomarkt van vandaag is ongelooflijk divers en levendig. Van de meest bekende munten, zoals Bitcoin en Ethereum, tot minder bekende altcoins, er is voor elk wat wils in de cryptowereld. Voor degenen die hun portefeuilles willen diversifiëren en op de begane grond van de volgende grote cryptotrend willen stappen, zijn kleine cryptomunten met potentie een aantrekkelijke optie.

Hierbij onze top 8 kleine cryptomunten met potentie. Als je op een munt klikt, dan scroll je automatisch hier naartoe.

  1. Ripple
  2. VeChain
  3. Cardano
  4. Shiba Inu
  5. Quant
  6. Waves
  7. Dogecoin
  8. Matic

€10 gratis cryptomunten!

Onderstaande top 8 van kleine cryptomunten met potentie is het meest simpel te kopen via de app Blox. En met Bitbang krijg je tijdelijk 10 euro gratis starttegoed!

Download de app vandaag en vul na het registreren vouchercode BITBANG in. Je tegoed wordt automatisch in de app gestort.

Zo kun jij niet alleen zonder zorgen, maar ook zonder kosten kleine cryptomunten met potentie. Probeer het zelf, het duurt slechts twee minuten.

Let op: je kunt de Blox vouchercode alleen gebruiken bij het registreren. Ben je hem vergeten? Dan kun je geen aanspraak maken op de 10 euro gratis tegoed.

Beginnen met Bitcoin - Bitbang
Download Blox op je telefoon

Onze top 8 kleine cryptomunten met potentie

In dit artikel onderzoeken we het potentieel van kleine cryptomunten en onderzoeken we hun voordelen, risico’s en marktomstandigheden. Met behulp van branche-inzichten van toonaangevende crypto-experts, zullen we uitsplitsen welke kleine cryptomunten het potentieel hebben om de volgende grote succesverhalen in de wereld van cryptocurrency te worden.

1. Ripple

Ripple (XRP) is een opmerkelijke speler in de wereld van kleine cryptocurrency met potentie. Het heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 27 miljard en is momenteel de op twee na grootste munt qua marktkapitalisatie, achter Bitcoin en Ethereum. Ripple is een real-time bruto vereffeningssysteem, valutawissel en overboekingsnetwerk dat gebruikers snellere, veiligere en efficiëntere manieren biedt om geld over de hele wereld over te maken. De belangrijkste use-cases van Ripple zijn voor internationale betalingen, waarbij de gedistribueerde grootboektechnologie een goedkope en betrouwbare manier biedt om geld over de grenzen heen over te maken zonder tussenkomst van een derde partij. Bovendien stellen de betalingsverwerkingsmogelijkheden van Ripple banken en andere financiële instellingen in staat om grensoverschrijdende betalingen efficiënter te maken. Ripple heeft voet aan de grond gekregen in de banksector en wordt een steeds populairdere keuze voor financiële instellingen die blockchain-technologie willen gebruiken om hun betalingsprocessen te verbeteren.

2. VeChain

VeChain is een blockchain-gebaseerd platform waarmee fabrikanten de productie en levering van hun producten in realtime kunnen volgen en traceren. Dit maakt het gemakkelijker om namaakproducten op te sporen en klanten een transparanter beeld te geven van de herkomst van het product. VeChain ondersteunt ook actief de acceptatie van blockchain-technologie binnen de auto-industrie, evenals de ontwikkeling van slimme stadsoplossingen. Als gevolg hiervan is VeChain een van de kleine cryptomunten met potentieel om de komende jaren aanzienlijk te groeien.

3. Cardano

Cardano is een toonaangevende cryptocurrency die sinds de lancering in 2017 snel in populariteit is gegroeid. Het is gebaseerd op een proof-of-stake consensusalgoritme waarmee transacties sneller en veiliger kunnen worden verwerkt dan met andere blockchains. Cardano is ontworpen met het oog op schaalbaarheid en veiligheid en wordt voortdurend verbeterd om gebruikers een betere ervaring te bieden. Met zijn focus op schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid heeft Cardano het potentieel om in de nabije toekomst een van de leidende cryptocurrencies te worden.

4. Shiba Inu

De Shiba Inu-munt is een meme-cryptocurrency die dient als herinnering aan de oorsprong van Dogecoin. Shiba Inu (SHIB) is een gedecentraliseerde cryptocurrency die is gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Het is beschreven als een “experimentele deflatoire valuta” en is gemaakt om een “eerlijke lancering” cryptocurrency te zijn. Het is geïnspireerd door de Shiba Inu-hondenmeme en heeft als doel de “Dogecoin Killer” te worden. Shiba Inu heeft een aanzienlijk potentieel om een top 10 cryptocurrency te worden, aangezien de marktkapitalisatie blijft groeien. Het heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt sinds de lancering in augustus 2020 en wordt momenteel verhandeld rond $ 1,20 USD.

5. Quant

Quant is een cryptocurrency die is ontworpen om snelle, veilige en goedkope transacties mogelijk te maken. Quant wordt aangedreven door het Overledger blockchain-besturingssysteem, waardoor het verbinding kan maken met meerdere blockchains en interoperabiliteit kan bieden. Quant onderscheidt zich ook door zijn off-chain schaaloplossingen, waarmee het grote hoeveelheden transacties kan verwerken zonder afbreuk te doen aan de snelheid of veiligheid. Quant heeft ook zijn eigen gedecentraliseerde beurs gelanceerd, waarmee gebruikers tokens kunnen verhandelen voor Quant en andere digitale activa. Dit maakt het een geweldige optie voor diegenen die hun cryptocurrency-portfolio’s willen diversifiëren.

6. Waves

Waves is een blockchain-gebaseerd platform voor het maken van aangepaste tokens. Het is een open-sourceplatform dat is gebouwd op de Waves-blockchain, waarmee gebruikers hun eigen tokens en activa kunnen maken en beheren. Met Waves kunnen gebruikers tokens en activa ontwerpen, die op het platform kunnen worden verhandeld, uitgewisseld en overgedragen. Met het ingebouwde gedecentraliseerde uitwisselingsplatform van Wave, DEX, kunnen gebruikers activa op het Waves-netwerk verhandelen zonder tussenkomst van een derde partij. Waves biedt ook een scala aan diensten, zoals Smart Contracts, Kyber en Atomic Swap, die worden gebruikt om complexe transacties te vergemakkelijken. Het platform biedt ook een niet-bewarende portemonnee om de tokens van gebruikers veilig op te slaan en te beheren.

7. Dogecoin

Dogecoin is een cryptocurrency die begon als een grap, maar sindsdien een van de meest populaire small cap-munten is geworden. Het werd in 2013 gecreëerd als een “meme-munt” om de draak te steken met de toen nog niet-gereguleerde cryptocurrency-markt, maar sindsdien is het een onafhankelijke valuta geworden en bereikte het een recordhoogte van meer dan $ 0,14 in 2021. Dogecoin is een cryptocurrency dat is gedecentraliseerd en open-source, en het is gebruikt in verschillende zakelijke transacties en liefdadigheidsdonaties. Het is ook populair bij particuliere beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren met goedkope munten met een hoog potentieel.

8. Matic

Matic Network is een Layer 2-schaaloplossing die snellere en bijna gratis transacties op de Ethereum-blockchain mogelijk maakt. Het maakt gebruik van een systeem van sidechains en gedecentraliseerde, betrouwbare op plasma gebaseerde beveiliging om een efficiënte schaaloplossing te bieden voor op Ethereum gebaseerde dApps. Dit maakt Matic een van de interessantere kleine cryptomunten met potentieel, omdat het ontwikkelaars een manier biedt om schaalbare dApps te maken met aanzienlijk lagere kosten. Matic is ook zeer toegankelijk, met ondersteuning voor verschillende populaire wallets en exchanges, wat betekent dat iedereen snel en gemakkelijk toegang heeft tot Matic en deze kan kopen. De huidige marktkapitalisatie van de munt is ongeveer $ 1,8 miljard en de prijs is gestaag gestegen, waardoor Matic een waardevolle investering is voor elke enthousiaste crypto-investeerder.

Kleine cryptomunten met potentie

Concluderend kunnen kleine cryptomunten beleggers een potentieel lucratieve investeringsmogelijkheid bieden. Hoewel ze volatieler en risicovoller zijn dan gevestigde munten, bieden ze ook een hoger rendement en de mogelijkheid om in de toekomst een waardevol bezit te worden. Daarom is het belangrijk om elke munt te onderzoeken, het potentieel te evalueren en te beslissen of het de juiste investering voor u is.