Cryptocurrency koers

Hier vind je de actuele cryptocurrency koers van de meest gewilde crypto’s. Daarnaast zie je per coin het procentuele koersverschil ten opzichte van de dag ervoor. Wil je inspelen op de koers van een of meerdere van deze coins? Lees dan snel verder! We geven namelijk gratis 10 euro aan crypto cadeau…

Inspelen op de cryptocurrency koers?

Cryptocurrency koers Blox

Nu met €10,- gratis starttegoed!

Direct inspelen op de actuele cryptocurrency koers gaat het gemakkelijkst via de app Blox. En met Bitbang krijg je tijdelijk 10 euro gratis starttegoed!

Download vandaag de app en vul bij het aanmelden vouchercode BITBANG in. Je tegoed wordt automatisch in de app gestort.

Zo kun jij niet alleen zonder zorgen, maar ook zonder kosten beginnen met Bitcoin. Probeer het zelf, het duurt slechts twee minuten.

Let op: je kunt de vouchercode alleen gebruiken bij het aanmelden. Ben je hem vergeten? Dan kun je geen aanspraak maken op de 10 euro gratis tegoed.
Cryptocurrency koers
Download Blox op je telefoon

Wil je meer weten over Blox? Kijk dan hier:

Wie of wat bepaalt de koers van crypto?

Kort gezegd wordt de cryptocurrency koers bepaald door vraag en aanbod. Wanneer de kopers en de verkopers verkopers van een asset zoals een cryptocurrency een prijs overeenkomen, dan is die prijs op dat moment de actuele koers. Om die reden stijgt de koers als er meerdere kopers bij komen en daalt de koers als er meerdere verkopers bijkomen. Kortom; stijgt de vraag ten opzichte van het aanbod, dan stijgt de prijs, stijgt het aanbod ten opzichte van de vraag, dan daalt de prijs.
Ook de grootte van de orders kan invloed hebben op de cryptocurrency koers. Dus als de markt voor steeds hogere bedragen koopt, dan stijgt de koers en andersom.

Verhouding tot traditionele markten

In tegenstelling tot de aandelen-, valuta- of goudmarkt, kan je in het geval van cryptocurrency 24 uur per dag, zeven dagen per week inspelen op de koers door het te kopen en weer verkopen. En dit gebeurt dan ook voortdurend. Zowel s’nachts als overdag spelen er mensen van over de hele wereld actief in op de crypto koers als ze beginnen met Bitcoin. De prijs van cryptocurrency schommelt daarom continue.

Aangezien de markt van cryptocurrency in het algemeen en die van sommige coins in het bijzonder in vergelijking tot die van bijvoorbeeld aandelen of forex nog erg klein is, gaan de koersen van de verschillende crypto aanzienlijk harder op en neer. Dat is tevens de reden waarom de koersen van altcoins (alle cryptocurrencies behalve Bitcoin) doorgaans harder schommelen dan die van Bitcoin. Het zijn nu eenmaal kleinere markten. De individuele trades die op zulke markten uitgevoerd worden hebben veel meer invloed op de koers dan in het geval van grote markten zoals die van de Dow Jones of AEX.

Gerelateerd: welke crypto kopen?