Bitcoin Amsterdam

Bitcoin Amsterdam, hét Bitcoin evenement van Europa is voor het tweede jaar op rij terug!
De conferentie wordt georganiseerd door Bitcoin Magazine in samenwerking met Amsterdam Decentralized en zal plaatsvinden op het Westergas-terrein in Amsterdam, in de iconische Gashouder en het Transformatorhuis in het Amsterdamse Cultuurdorp. Bitcoin Amsterdam biedt een platform aan een gevarieerde groep Bitcoin-experts, innovators en denkers, zowel uit Europa als daarbuiten.

Bitcoin Amsterdam

De conferentie staat gepland op 12 en 13 oktober 2023 op het Westergas-terrein in Amsterdam. Het evenement draait om de meest recente ontwikkelingen in de industrie en pakt uit met een line-up waarin niet de minste namen zijn vertegenwoordigd. Zo zullen onder meer klokkenluider Edward Snowden, cypherpunk van het eerste uur Adam Back, de vrouw van Julian Assange en onze eigen Nederlandse Willem Middelkoop het Bitcoin Amsterdam podium betreden.

Bitcoin Amsterdam markeerde in 2022 de eerste grote conferentie van Bitcoin Magazine buiten Noord- en Zuid-Amerika. Het had toen al het doel om Europese deelnemers te inspireren met de boodschap dat “geen enkel continent achterblijft” als het aankomt op Hyperbitcoinisatie.

David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine, zei het vorig jaar tijdens de eerste editie van Bitcoin Amsterdam al mooi: “Historisch gezien loopt Europa al meer dan 500 jaar voorop op het gebied van financiële en technologische innovatie, met Amsterdam als opmerkelijke spil in de ontwikkeling van het moderne bankwezen. Dit maakt het tot de ideale keuze voor ons eerste Europese evenement,” vervolgde hij. “Hoewel Europese regelgevers tot nu toe aarzelden om het potentieel van Bitcoin te omarmen, geeft de combinatie van het continent’s geschiedenis en de voortdurende hoge vraag naar Bitcoin onze gemeenschap de mogelijkheid om de steun, samenwerking en richting te bieden die de Europese overheden duidelijk nalaten te verschaffen. Samen streven we naar het doel van Hyperbitcoinisatie.”

Sebastiaan van Erne, van Amsterdam Decentralized, benadrukt: “Deze conferentie plaatst Amsterdam rechtstreeks op de kaart als de meest innovatieve stad van Europa op het gebied van Bitcoin en opkomende gedecentraliseerde technologieën. Door onze samenwerking met BTC Inc., het bedrijf achter Bitcoin 2022, hebben we toegang tot wereldwijd bekende sprekers.

Adviseurs voor Bitcoin Amsterdam 2022 en auteurs van “Ons geld is stuk,” Bert en Peter Slagter, merken op: “Het is van grote betekenis dat ’s werelds belangrijkste Bitcoin-conferentie naar Amsterdam komt. Hiermee krijgt Nederland erkenning als een belangrijke fintech-hub en wordt baanbrekende innovatie op passende wijze belicht. In oktober zal op het Westergas-terrein een ware revolutie worden ontketend.”

Bitcoin Amsterdam wordt georganiseerd in de Gashouder en het Transformatorhuis in het Cultuurdorp Westergas in Amsterdam, op 12 en 13 oktober 2023. Hier kun je je tickets kopen. Algemene toegangstickets beginnen bij €320,- en exclusieve VIP Whale Passes zijn beschikbaar vanaf €3.250,-.